Klein in opzet, groot in talent

Mogen wij ons aan jou voorstellen? Wij zijn het ‘s Gravendreef College: een middelbare school voor vmbo-kgt en havo. Wij zijn bijzonder! Waarom? Dat leggen we graag aan je uit op deze site.
In Leidschenveen staat een nieuw, ruim en licht gebouw: het gebouw van het ‘s Gravendreef College. Dit gebouw heb je misschien al eens van buiten gezien, maar ben je al binnen geweest? Binnen barst het van de talenten, creativiteit, sportiviteit, gezelligheid en we zijn heel prestatiegericht. Dit is waar het bij ons om draait en waar we trots op zijn!

Webserie

Het is weer zo ver: nadat we veel vragen kregen om nog meer afleveringen van onze webserie hebben we nu een nieuw seizoen voor jullie klaarstaan! De leerlingen van de derde musicalklas laten hierin hun beste acteerprestaties zien. Komende drie weken verschijnt er iedere maandag een nieuwe aflevering en op vrijdag een aftertalk. 

`s Gravendreef gunt leerlingen uit groep 7 en 8 een inkijkje in hoe het er aan toe gaat op de middelbare school. In dit seizoen stelt Sam de kijker voor aan zijn klasgenoten. In de eerste aflevering is dat Kevin. Kevin is een spontane jongen die erg in trek is bij de meisjes uit de tweede klas. De jongens uit zijn klas worden dan ook snel jaloers op hem en besluiten hier een stokje voor te steken. 

Seizoen 2

Seizoen 1

Excursies

Foto's

1B0A5496
DSC00643

Masterclasses

Ons talent

Klein in opzet

Wij zijn een kleine school, dat heeft veel voordelen! De docenten en leerlingen kennen elkaar en nieuwe leerlingen leren elkaar op een kleine school makkelijk kennen. We hebben respect voor elkaar. Er is veel persoonlijke aandacht. Iedereen kan hier gewoon zijn wie hij is. Om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt, heeft iedere klas een mentor, bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Je mentor houdt ook in de gaten hoe het met je gaat.
Dat geeft wel een veilig gevoel, toch? Oh, en over veilig gesproken: van de gemeente Den Haag hebben wij het keurmerk ‘Veilige School’ gekregen. Dat zegt genoeg.

Groot in talent

Wij zijn heel ambitieus en prestatiegericht. Dit betekent dat we van onze docenten veel verwachten, maar ook van jou. We maken het lesprogramma uitdagend, zodat je geboeid en gemotiveerd blijft, welk niveau je bij ons ook volgt. We willen het beste uit je halen en daarom hebben we veel persoonlijke aandacht voor je. Die heb je nodig om straks de wereld te kunnen veroveren. Hoe die wereld eruit ziet, laten wij op onze school al een beetje zien. We leren niet alleen uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.
Ik heb hier superveel geleerd!
Onze specialiteit

Drama en theater

Op onze school is er een speciale studio waar je de dramalessen krijgt. Drama is niet alleen erg leuk om te doen, het is  ook ontzettend handig voor de rest van je leven. Je leert hier ook van alles om in te zetten als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, een goede eerste indruk wilt achterlaten of als je een sollicitatiegesprek hebt. Drama is dus ontzettend handig om later aan je droombaan te komen!

Havo-examen in kunstvakken

In het derde jaar kies je in welke vakken je examen gaat doen. Naast de ‘standaard' vakken bieden wij je drie kunstvakken aan die je ook kunt kiezen. Heb jij een talent voor dans, drama en/of beeldende vorming, of wil je daar graag examen in doen? Wij bieden je de unieke kans om dit te doen. Bij zo’n kunstvak krijg je ook kunstgeschiedenis en/of kunst 2, een vak dat wij zelf ontwikkeld hebben. Bij dit vak krijg je les van verschillende professionals uit het werkveld, bijvoorbeeld in theatertechniek, decor, kostuums, grime en musicalgeschiedenis.

DSL

In het vak DSL krijgen leerlingen wekelijks les in digitale geletterdheid. DSL is opgebouwd uit 5 modules die leerlingen helpen succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. Leerlingen gaan aan de slag met robots en programmeren hun eigen game. Ook leren leerlingen hoe ze veilig kunnen internetten en waarom data het nieuwe goud wordt genoemd.  
De dramalessen zijn superleuk!

Show je talenten

(Interscolaire) sporttoernooien
Naast onze gymlessen hebben we diverse sporttoernooien, waarin we het opnemen tegen andere scholen in de regio. Kom jij bij ons scoren?

Open podium en kerstshow
Op ons toneel hebben we één keer per jaar een open podium en een kerstshow. Daar treden heel veel leerlingen op met o.a.dans, zang, drum en goocheltrucs. Het kan allemaal!

Stages
In het derde jaar van het vmbo ga je echt aan de slag bij een stage. Zo kom je erachter welk beroep bij jou past en welke vervolgstudies je kan gaan doen. Je loopt stage bij een bedrijf om daar een “kijkje in de keuken” te krijgen. Daarnaast volg je, net als in de vierde klas havo, een maatschappelijke stage waarin je iets goeds gaat doen voor je wijk, je stad of zelfs de wereld! 

Examens
Het moment van de waarheid: in je laatste jaar maak je je examens! Hét moment om te laten zien wat je bij ons hebt geleerd. Spannend? Een beetje, maar maak je geen zorgen! Wij bereiden je goed voor en samen met je docenten slepen wij je erdoorheen. Hierna ben je goed voorbereid op je vervolgopleiding!