Nieuwsbrief geschiedenis voor ouders van groep 8 leerlingen.

nieuwsbrief 8 van 11 februari 2022 >>
- nieuwsbrief 7 van 28 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 6 van 25 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 5 van 20 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 4 van 19 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 3 van 17 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 2 van 23 december 2021 >>
- nieuwsbrief 1 van 3 december 2021 >>

's Gravendreef College - online activiteiten

’s Gravendreef LIVE! - de online open dag 2022.

Zit jij in groep 7 of 8? Dan moet je dit filmpje echt even kijken! ’s Gravendreef & Bouwman || online informatieavond 

In ’s Gravendreef & Bouwman gaat presentator Eric Bouwman in gesprek met de schoolleiding van de beide locaties van het ’s Gravendreef College. Deze talkshow is speciaal voor ouders met leerlingen in groep 7 en 8 die kennis willen maken met onze school. In een klein uurtje raak je bekend met het onderwijs, de cultuur en de visie van het 's Gravendreef. Nu ook; verkort vmbo-mbo traject!

In schooljaar 2021-2022 is het ‘s Gravendreef College Leidschendam in samenwerking met mboRijnland gestart met een verkort vmbo-mbo traject. Een uniek traject in de regio Haaglanden waarmee leerlingen in 5 jaar een vmbo- en een mbo-diploma (niveau 4) behalen en daarmee hebben ze een startbewijs voor toelating tot het hbo. Een mooi alternatief voor de havo voor vmbo-leerlingen met een meer praktische manier van leren. In het filmpje hieronder leggen we uit hoe dit traject eruit ziet.Je eerste schooldag!

Liz en Bob zochten voor je uit wat handig is om te weten voor je eerste schooldag ! Je ziet het in dit filmpje!De Brugklasfolder

Groep-8 leerlingen hebben de 's Gravendreef brugklasfolder de "Reisgids" ontvangen. In deze folder staan tips voor een mooie tijd op het 's Gravendreef College en vind je informatie over onze school. Aan de ouderkant staat informatie over o.a. de bouwstenen van het 's Gravendreef College, masterclasses en de begeleiding. Klik op de afbeelding en bekijk de folder!

Let op: het laden kan even duren.

Een leuke school waar jij je snel thuis voelt!

Mogen wij ons aan jou voorstellen? Wij zijn het ‘s Gravendreef College: een middelbare school voor vmbo-kgt. Wij zijn bijzonder! Waarom? Dat leggen we graag aan je uit op deze site. In Leidschendam staat bij de Fluit een nieuw, ruim en modern gebouw: het gebouw van het ‘s Gravendreef College Leidschendam. Dit gebouw heb je misschien al eens van buiten gezien, maar ben je al binnen geweest? Wij zitten samen in een gebouw met het mbo-Rijnland, ideaal om je extra goed voor te kunnen bereiden op het mbo en deze stap te verkleinen. Binnen barst het van de talenten, creativiteit, sportiviteit, gezelligheid. Daarnaast zijn we heel ontwikkelingsgericht om tot maximale prestaties te komen. Dit is waar het bij ons om draait en waar we trots op zijn!

Sport in de ochtend

Bij ons op school kun je er voor kiezen om te sporten in de ochtend. Je kunt namelijk voor de normale lessen een keuze-uur gym volgen. We hebben veel verschillende sporten die we aanbieden zoals voetbal, hockey, trefbal maar ook boksen en bootcamp. Zo ben je lekker actief bezig geweest voordat je in de les komt en leer je snel andere leerlingen kennen uit verschillende klassen.
Mens en natuur

Een speciaal vak op onze school! In de eerste en tweede klas krijg je mens en natuur, een vak waarin techniek, verzorging, biologie, natuurkunde én scheikunde gecombineerd zijn. De technieken die je in deze vakken leert, worden toegepast in projecten zoals bruggen bouwen, koken, slootonderzoek en nog veel meer. Voor dit vak is een speciaal lokaal ingericht.

Masterclasses

Op het 's Gravendreef College kun je verschillende masterclasses volgen. Wil je hier meer over weten? Kan dan snel het filmpje!

Drama

Op onze school is er een speciale studio waar je de dramalessen krijgt. Drama is niet alleen erg leuk om te doen, het is  ook ontzettend handig voor de rest van je leven. Je leert hier ook van alles om in te zetten als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, een goede eerste indruk wilt achterlaten of als je een sollicitatiegesprek hebt. Drama is dus ontzettend handig om later aan je droombaan te komen!
ICT

In het vak ICT krijgen leerlingen wekelijks les in digitale geletterdheid. ICT is opgebouwd uit 5 modules die leerlingen helpen succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. Leerlingen gaan aan de slag met robots en programmeren hun eigen game. Ook leren leerlingen hoe ze veilig kunnen internetten en waarom data het nieuwe goud wordt genoemd.
Webserie

`s Gravendreef gunt leerlingen uit groep 7 en 8 een kijkje in het reilen en zeilen van deze school.  Bekijk nu onze nieuwe webserie.

Ons talent

Klein in opzet

Wij zijn een kleine school, dat heeft veel voordelen! De docenten en leerlingen kennen elkaar en de nieuwe leerlingen leren elkaar op een kleine school makkelijk kennen. We hebben respect voor elkaar. Er is veel persoonlijke aandacht. Iedereen kan hier gewoon zijn wie hij is. Om er voor te zorgen dat je je snel thuis voelt, heeft iedere klas een mentor, bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Je mentor houdt ook in de gaten hoe het met je gaat. 
Dat geeft wel een veilig gevoel, toch?
 

Groot in talent

Wij zijn heel ambitieus en prestatiegericht. Dit betekent dat we van onze docenten veel verwachten, maar ook van jou. We maken het lesprogramma uitdagend, zodat je geboeid en gemotiveerd blijft, welk niveau je bij ons ook volgt. We willen het beste uit je halen en dat is ook de reden dat we veel persoonlijke aandacht voor je hebben. Die heb je nodig om straks de wereld te kunnen veroveren! Hoe die wereld eruit ziet, laten wij op onze school al een beetje zien. We leren niet alleen uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.


Ik heb hier superveel geleerd!

Excursies

Masterclasses

Show je talenten

(Interscolaire) sporttoernooien
Naast onze gymlessen hebben we diverse sporttoernooien, waarin je het opneemt tegen andere scholen in de regio. Kom jij bij ons scoren?
Stages

In het derde jaar ga je echt aan de slag tijdens een stage. Zo kom je erachter welk beroep bij jou past en welke vervolgstudies je kan gaan doen. Je loopt stage bij een bedrijf om daar een “kijkje in de keuken” te krijgen. Daarnaast volg je een maatschappelijke stage waarin je iets goeds gaat doen voor je wijk, je stad of zelfs de wereld!

Examen

Het moment van de waarheid: in je laatste jaar maak je je examens! Hét moment om te laten zien wat je bij ons hebt geleerd. Spannend? Een beetje, maar maak je geen zorgen! We bereiden je goed voor en samen met je docenten slepen wij je erdoorheen. Hierna ben je goed voorbereid op je vervolgopleiding!