THEATERLAB 

Voor iedereen die houdt van theater, nieuwsgierig is naar anderen en zichzelf, niet bang is voor een uitdaging en plezier wil vinden in het samenwerken met anderen.

 

Wat houdt het TheaterLab in? 

Ontdekken, verdiepen, creëren en uitvoeren. 
Net als in een laboratorium kom je met experimenten tot mooie, verrassende en bijzondere resultaten en ontdekkingen. Samen met de theaterdocenten werk je aan een voorstelling. Samenwerken, samen ontdekken, samen maken en samen plezier hebben zijn de ingrediënten waarmee we in het TheaterLab werken aan een prachtige voorstelling.

 

Voor wie is het TheaterLab?

TheaterLab is voor iedereen van elke leeftijd en niveau op onze school.

Dat wil zeggen dat je in een gemengde groep zit met leerlingen van kader tot vwo en je les krijgt in verschillende modules. 

 

Hoe zien de lessen eruit voor de onderbouw ( klas 1 en 2) ? 

ON STAGE  

Je krijgt 80 minuten drama als hoofdvak, naast de reguliere dramalessen, waarbij de nadruk ligt bij het creëren en uitvoeren binnen de school, en een tweede (keuze) les van 80 minuten waarin je kunt kiezen uit (basis) Dans / Band / Zang voor zeven weken, (verdieping) Dans / Band / Zang voor 7 weken en de volgende 14 weken werk je aan een productie met het vak drama als hoofdvak en een keuzevak. 

 

BACKSTAGE

Je krijgt 80 minuten ‘productie’ als hoofdvak waarbij je met andere leerlingen een theaterbedrijf opstart: “Het SGDC-Theaterlab”.

Het vak ‘productie’ houdt in dat je les krijgt in alle verschillende facetten en werkzaamheden m.b.t. de organisatie achter de schermen. 

Daarnaast heb je ook een tweede (keuze) les bestaande uit 7 weken Film/ Foto/ Design, 7 weken Techniek, Grime, Decor, Kostuums en 14 weken werk je aan een productie met ‘productie’ als hoofdvak en een keuzevak. 

 

Voor de bovenbouw is er ook een programma in ontwikkeling.