Welkom

's Gravendreef College - online activiteiten

Live show

In de 's Gravendreef liveshow nemen we jullie mee in de wereld van het 's Gravendreef College. Tijdens de liveshow laten we de sfeer van het 's Gravendreef College zien. Kijk de liveshow terug om een goed beeld te krijgen van het 's Gravendreef.


Klik hieronder op de video om de liveshow terug te kijken.


Online ouderavond

Hieronder vindt u de video en de link van de online ouderavond van het 's Gravendreef College. 


In de balk rechts vindt u de aanmeldprocedure.

Sal en Sara zochten voor je uit wat handig is om te weten voor je eerste schooldag!
Je ziet het in dit filmpje!Klein in opzet, groot in talent

Mogen wij ons aan jou voorstellen? Wij zijn het ‘s Gravendreef College: een middelbare school voor vmbo-kgt en havo. Wij zijn bijzonder! Waarom? Dat leggen we graag aan je uit op deze site.
In Leidschenveen staat een nieuw, ruim en licht gebouw: het gebouw van het ‘s Gravendreef College. Dit gebouw heb je misschien al eens van buiten gezien, maar ben je al binnen geweest? Binnen barst het van de talenten, creativiteit, sportiviteit, gezelligheid en we zijn heel prestatiegericht. Dit is waar het bij ons om draait en waar we trots op zijn! 

De Brugklasfolder

Deze week hebben groep-8 leerlingen de 's Gravendreef brugklasfolder "Reisgids" ontvangen. In deze folder staan tips voor een mooie tijd op het 's Gravendreef College en vind je informatie over onze school. Aan de ouderkant staat informatie over o.a. de bouwstenen van het 's Gravendreef College, masterclasses en de begeleiding. Klik op de afbeelding en bekijk de folder!

Let op: het laden kan even duren.Sport in de ochtend

Bij ons op school kun je er voor kiezen om te sporten in de ochtend. Je kunt namelijk voor de normale lessen een keuze-uur gym volgen. We hebben veel verschillende sporten die we aanbieden zoals voetbal, hockey, trefbal maar ook boksen en bootcamp. Zo ben je lekker actief bezig geweest voordat je in de les komt en leer je snel andere leerlingen kennen uit verschillende klassen.
(T)Havo - theaterklas

Sta jij graag op het podium? Hou je van zingen, dansen en acteren? Dan is de havo theaterklas misschien echt iets voor jou! In de theaterklas krijg je naast de normale vakken zoals Nederlands, Engels en Wiskunde tot en met 3-havo 5 uur in de week zang, dans en acteren. Bovendien kun je eindexamen doen in een of twee kunstvakken.  Natuurlijk vertoon je een paar keer per jaar je kunsten op ons podium!
ICT

In het vak ICT krijgen leerlingen wekelijks les in digitale geletterdheid. ICT is opgebouwd uit 5 modules die leerlingen helpen succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. Leerlingen gaan aan de slag met robots en programmeren hun eigen game. Ook leren leerlingen hoe ze veilig kunnen internetten en waarom data het nieuwe goud wordt genoemd.
Webserie

`s Gravendreef gunt leerlingen uit groep 7 en 8 een kijkje in het reilen en zeilen van deze school.  Bekijk nu onze nieuwe webserie.

Drama en theater

Op onze school is er een speciale studio waar je de dramalessen krijgt. Drama is niet alleen erg leuk om te doen, het is  ook ontzettend handig voor de rest van je leven. Je leert hier ook van alles om in te zetten als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, een goede eerste indruk wilt achterlaten of als je een sollicitatiegesprek hebt. Drama is dus ontzettend handig om later aan je droombaan te komen!
Masterclasses

Op het 's Gravendreef College kun je verschillende masterclasses volgen. Wil je hier meer over weten? Kan dan snel het filmpje!

Mens en natuur

Een speciaal vak op onze school! In de eerste en tweede klas krijg je mens en natuur, een vak waarin techniek, verzorging, biologie, natuurkunde én scheikunde gecombineerd zijn. De technieken die je in deze vakken leert, worden toegepast in projecten zoals bruggen bouwen, koken, slootonderzoek en nog veel meer. Voor dit vak is een speciaal lokaal ingericht.

Havo-examen in kunstvakken

In het derde jaar kies je in welke vakken je examen gaat doen. Naast de ‘standaard' vakken bieden wij je drie kunstvakken aan die je ook kunt kiezen. Heb jij een talent voor dans, drama en/of beeldende vorming, of wil je daar graag examen in doen? Wij bieden je de unieke kans om dit te doen. Bij zo’n kunstvak krijg je ook kunstgeschiedenis en/of kunst 2, een vak dat wij zelf ontwikkeld hebben. Bij dit vak krijg je les van verschillende professionals uit het werkveld, bijvoorbeeld in theatertechniek, decor, kostuums, grime en musicalgeschiedenis.

Ons talent

Klein in opzet

Wij zijn een kleine school, dat heeft veel voordelen! De docenten en leerlingen kennen elkaar en nieuwe leerlingen leren elkaar op een kleine school makkelijk kennen. We hebben respect voor elkaar. Er is veel persoonlijke aandacht. Iedereen kan hier gewoon zijn wie hij is. Om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt, heeft iedere klas een mentor, bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Je mentor houdt ook in de gaten hoe het met je gaat.
Dat geeft wel een veilig gevoel, toch? Oh, en over veilig gesproken: van de gemeente Den Haag hebben wij het keurmerk ‘Veilige School’ gekregen. Dat zegt genoeg.

Groot in talent

Wij zijn heel ambitieus en prestatiegericht. Dit betekent dat we van onze docenten veel verwachten, maar ook van jou. We maken het lesprogramma uitdagend, zodat je geboeid en gemotiveerd blijft, welk niveau je bij ons ook volgt. We willen het beste uit je halen en daarom hebben we veel persoonlijke aandacht voor je. Die heb je nodig om straks de wereld te kunnen veroveren. Hoe die wereld eruit ziet, laten wij op onze school al een beetje zien. We leren niet alleen uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.

Ik heb hier superveel geleerd!

Excursies

Foto's

IMG_7766
475f7333-5dbd-43eb-a405-74e805c7196d

Masterclasses

Show je talenten

(Interscolaire) sporttoernooien
Naast onze gymlessen hebben we diverse sporttoernooien, waarin we het opnemen tegen andere scholen in de regio. Kom jij bij ons scoren?

Open podium en kerstshow
Op ons toneel hebben we één keer per jaar een open podium en een kerstshow. Daar treden heel veel leerlingen op met o.a.dans, zang, drum en goocheltrucs. Het kan allemaal!

Stages
In het derde jaar van het vmbo ga je echt aan de slag bij een stage. Zo kom je erachter welk beroep bij jou past en welke vervolgstudies je kan gaan doen. Je loopt stage bij een bedrijf om daar een “kijkje in de keuken” te krijgen. Daarnaast volg je, net als in de vierde klas havo, een maatschappelijke stage waarin je iets goeds gaat doen voor je wijk, je stad of zelfs de wereld! 

Examens
Het moment van de waarheid: in je laatste jaar maak je je examens! Hét moment om te laten zien wat je bij ons hebt geleerd. Spannend? Een beetje, maar maak je geen zorgen! Wij bereiden je goed voor en samen met je docenten slepen wij je erdoorheen. Hierna ben je goed voorbereid op je vervolgopleiding!