Welkom

Nieuwsbrief geschiedenis voor ouders van groep 8 leerlingen.

nieuwsbrief 8 van 11 februari 2022 >>
- nieuwsbrief 7 van 28 januari 2022 >> 
- nieuwsbrief 6 van 25 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 5 van 20 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 4 van 19 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 3 van 17 januari 2022 >>
- nieuwsbrief 2 van 23 december 2021 >>
- nieuwsbrief 1 van 3 december 2021 >>


's Gravendreef College - online activiteiten

’s Gravendreef LIVE! - de online open dag 2022.
Zit jij in groep 7 of 8? Dan moet je dit filmpje echt even kijken! ’s Gravendreef & Bouwman || online informatieavond 

In ’s Gravendreef & Bouwman gaat presentator Eric Bouwman in gesprek met de schoolleiding van de beide locaties van het ’s Gravendreef College. Deze talkshow is speciaal voor ouders met leerlingen in groep 7 en 8 die kennis willen maken met onze school. In een klein uurtje raak je bekend met het onderwijs, de cultuur en de visie van het 's Gravendreef. 


In de balk rechts vindt u de aanmeldprocedure.

Sal en Sara zochten voor je uit wat handig is om te weten voor je eerste schooldag!
Je ziet het in dit filmpje!Klein in opzet, groot in talent

Mogen wij ons aan jou voorstellen? Wij zijn het ‘s Gravendreef College: een middelbare school voor vmbo-kgt, havo en vwo. Wij zijn bijzonder! Waarom? Dat leggen we graag aan je uit op deze site.
In Leidschenveen staat een nieuw, ruim en licht gebouw: het gebouw van het ‘s Gravendreef College. Dit gebouw heb je misschien al eens van buiten gezien, maar ben je al binnen geweest? Binnen barst het van de talenten, creativiteit, sportiviteit, gezelligheid en we zijn heel prestatiegericht. Dit is waar het bij ons om draait en waar we trots op zijn! 

De Brugklasfolder

Groep-8 leerlingen hebben de 's Gravendreef brugklasfolder de "Reisgids" ontvangen. In deze folder staan tips voor een mooie tijd op het 's Gravendreef College en vind je informatie over onze school. Aan de ouderkant staat informatie over o.a. de bouwstenen van het 's Gravendreef College, masterclasses en de begeleiding. Klik op de afbeelding en bekijk de folder!

Let op: het laden kan even duren.Sport in de ochtend

Bij ons op school kun je er voor kiezen om te sporten in de ochtend. Je kunt namelijk voor de normale lessen een keuze-uur gym volgen. We hebben veel verschillende sporten die we aanbieden zoals voetbal, hockey, trefbal maar ook boksen en bootcamp. Zo ben je lekker actief bezig geweest voordat je in de les komt en leer je snel andere leerlingen kennen uit verschillende klassen.
TheaterLab

Voor iedereen die houdt van theater, nieuwsgierig is naar anderen en zichzelf, niet bang is voor een uitdaging en plezier wil vinden in het samenwerken met anderen.

Ontdekken, verdiepen, creëren en uitvoeren. 
Net als in een laboratorium kom je met experimenten tot mooie, verrassende en bijzondere resultaten en ontdekkingen. Samen met de theaterdocenten werk je aan een voorstelling voor of achter de schermen. Samenwerken, samen ontdekken, samen maken en samen plezier hebben zijn de ingrediënten waarmee we in het TheaterLab werken aan een prachtige voorstelling. Theaterlab is voor iedereen van elke leeftijd en niveau op onze school. Dat wil zeggen dat je in een gemengde groep zit met leerlingen van kader tot vwo en je les krijgt in verschillende modules.

ICT

In het vak ICT krijgen leerlingen wekelijks les in digitale geletterdheid. ICT is opgebouwd uit 5 modules die leerlingen helpen succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. Leerlingen gaan aan de slag met robots en programmeren hun eigen game. Ook leren leerlingen hoe ze veilig kunnen internetten en waarom data het nieuwe goud wordt genoemd.
Webserie

`s Gravendreef gunt leerlingen uit groep 7 en 8 een kijkje in het reilen en zeilen van deze school.  Bekijk nu onze nieuwe webserie.

Drama en theater

Op onze school is er een speciale studio waar je de dramalessen krijgt. Drama is niet alleen erg leuk om te doen, het is  ook ontzettend handig voor de rest van je leven. Je leert hier ook van alles om in te zetten als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, een goede eerste indruk wilt achterlaten of als je een sollicitatiegesprek hebt. Drama is dus ontzettend handig om later aan je droombaan te komen!
Masterclasses

Op het 's Gravendreef College kun je verschillende masterclasses volgen. Wil je hier meer over weten? Kan dan snel het filmpje!

Mens en natuur

Een speciaal vak op onze school! In de eerste en tweede klas krijg je mens en natuur, een vak waarin techniek, verzorging, biologie, natuurkunde én scheikunde gecombineerd zijn. De technieken die je in deze vakken leert, worden toegepast in projecten zoals bruggen bouwen, koken, slootonderzoek en nog veel meer. Voor dit vak is een speciaal lokaal ingericht.

Havo-examen in kunstvakken

In het derde jaar kies je in welke vakken je examen gaat doen. Naast de ‘standaard' vakken bieden wij je drie kunstvakken aan die je ook kunt kiezen. Heb jij een talent voor dans, drama en/of beeldende vorming, of wil je daar graag examen in doen? Wij bieden je de unieke kans om dit te doen. Bij zo’n kunstvak krijg je ook kunstgeschiedenis en/of kunst 2, een vak dat wij zelf ontwikkeld hebben. Bij dit vak krijg je les van verschillende professionals uit het werkveld, bijvoorbeeld in theatertechniek, decor, kostuums, grime en musicalgeschiedenis.

Ons talent

Klein in opzet

Wij zijn een kleine school, dat heeft veel voordelen! De docenten en leerlingen kennen elkaar en nieuwe leerlingen leren elkaar op een kleine school makkelijk kennen. We hebben respect voor elkaar. Er is veel persoonlijke aandacht. Iedereen kan hier gewoon zijn wie hij is. Om ervoor te zorgen dat je je snel thuis voelt, heeft iedere klas een mentor, bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Je mentor houdt ook in de gaten hoe het met je gaat.
Dat geeft wel een veilig gevoel, toch? Oh, en over veilig gesproken: van de gemeente Den Haag hebben wij het keurmerk ‘Veilige School’ gekregen. Dat zegt genoeg.

Groot in talent

Wij zijn heel ambitieus en prestatiegericht. Dit betekent dat we van onze docenten veel verwachten, maar ook van jou. We maken het lesprogramma uitdagend, zodat je geboeid en gemotiveerd blijft, welk niveau je bij ons ook volgt. We willen het beste uit je halen en daarom hebben we veel persoonlijke aandacht voor je. Die heb je nodig om straks de wereld te kunnen veroveren. Hoe die wereld eruit ziet, laten wij op onze school al een beetje zien. We leren niet alleen uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.

Ik heb hier superveel geleerd!

Excursies

Foto's

IMG_7234
IMG_7845

Masterclasses

Show je talenten

(Interscolaire) sporttoernooien
Naast onze gymlessen hebben we diverse sporttoernooien, waarin we het opnemen tegen andere scholen in de regio. Kom jij bij ons scoren?

Open podium en kerstshow
Op ons toneel hebben we één keer per jaar een open podium en een kerstshow. Daar treden heel veel leerlingen op met o.a.dans, zang, drum en goocheltrucs. Het kan allemaal!

Stages
In het derde jaar van het vmbo ga je echt aan de slag bij een stage. Zo kom je erachter welk beroep bij jou past en welke vervolgstudies je kan gaan doen. Je loopt stage bij een bedrijf om daar een “kijkje in de keuken” te krijgen. Daarnaast volg je, net als in de vierde klas havo, een maatschappelijke stage waarin je iets goeds gaat doen voor je wijk, je stad of zelfs de wereld! 

Examens
Het moment van de waarheid: in je laatste jaar maak je je examens! Hét moment om te laten zien wat je bij ons hebt geleerd. Spannend? Een beetje, maar maak je geen zorgen! Wij bereiden je goed voor en samen met je docenten slepen wij je erdoorheen. Hierna ben je goed voorbereid op je vervolgopleiding!