Klik hier voor de aanmeldprocedure van het 's Gravendreef College en hier voor de Bovo-procedure van de Gemeente Den Haag.

Een leuke school waar jij je snel thuisvoelt

Mogen wij ons aan jou voorstellen? Wij zijn het ‘s Gravendreef College: een middelbare school voor vmbo-kgt. Wij zijn bijzonder! Waarom? Dat leggen we graag aan je uit op deze site. In Leidschendam staat bij de Fluit een nieuw, ruim en modern gebouw: het gebouw van het ‘s Gravendreef College Leidschendam. Dit gebouw heb je misschien al eens van buiten gezien, maar ben je al binnen geweest? Wij zitten samen in een gebouw met het mbo-Rijnland, ideaal om je extra goed voor te kunnen bereiden op het mbo en deze stap te verkleinen.
Binnen barst het van de talenten, creativiteit, sportiviteit, gezelligheid. Daarnaast zijn we heel ontwikkelingsgericht om tot maximale prestaties te komen. Dit is waar het bij ons om draait en waar we trots op zijn!

Webserie


`s Gravendreef gunt leerlingen uit groep 7 en 8 een inkijkje in hoe het er aan toe gaat op de middelbare school. In dit seizoen stelt Sam de kijker voor aan zijn klasgenoten. In de eerste aflevering is dat Kevin. Kevin is een spontane jongen die erg in trek is bij de meisjes uit de tweede klas. De jongens uit zijn klas worden dan ook snel jaloers op hem en besluiten hier een stokje voor te steken. 

Excursies

Foto's

1B0A8280
1B0A7309
IMG_9761
20181218_202724
OpenPodium2018-62
IMG_7848
DSC00379
IMG_6632
20180919_110519
IMG_8016

Masterclasses

Ons talent

Klein in opzet

Wij zijn een kleine school, dat heeft veel voordelen! De docenten en leerlingen kennen elkaar en de nieuwe leerlingen leren elkaar op een kleine school makkelijk kennen. We hebben respect voor elkaar. Er is veel persoonlijke aandacht. Iedereen kan hier gewoon zijn wie hij is. Om er voor te zorgen dat je je snel thuis voelt, heeft iedere klas een mentor, bij wie je altijd terecht kunt met al je vragen. Je mentor houdt ook in de gaten hoe het met je gaat. 
Dat geeft wel een veilig gevoel, toch?

Groot in talent

Wij zijn heel ambitieus en prestatiegericht. Dit betekent dat we van onze docenten veel verwachten, maar ook van jou. We maken het lesprogramma uitdagend, zodat je geboeid en gemotiveerd blijft, welk niveau je bij ons ook volgt. We willen het beste uit je halen en dat is ook de reden dat we veel persoonlijke aandacht voor je hebben. Die heb je nodig om straks de wereld te kunnen veroveren! Hoe die wereld eruit ziet, laten wij op onze school al een beetje zien. We leren niet alleen uit boeken, maar je leert ook in de praktijk.


Ik heb hier superveel geleerd!
Onze specialiteit

Drama

Buiten het feit dat drama gewoon heel erg leuk is, is het ook ontzettend handig voor de rest van je leven. Drama is niet alleen goed als je acteur wilt worden, maar ook om in te zetten als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven, een goede eerste indruk wilt achterlaten of als je een sollicitatiegesprek hebt. Drama is dus ontzettend handig om later aan je droombaan te komen!


Mens en natuur

Een speciaal vak op onze school! In de eerste en tweede klas krijg je mens en natuur, een vak waarin techniek, verzorging, biologie, natuurkunde én scheikunde gecombineerd zijn. De technieken die je in deze vakken leert, worden toegepast in projecten zoals bruggen bouwen, koken, slootonderzoek en nog veel meer. Voor dit vak is een speciaal lokaal ingericht.

ICT

In het vak DSL krijgen leerlingen wekelijks les in digitale geletterdheid. DSL is opgebouwd uit 5 modules die leerlingen helpen succesvol deel te nemen aan de maatschappij van de toekomst. Leerlingen gaan aan de slag met robots en programmeren hun eigen game. Ook leren leerlingen hoe ze veilig kunnen internetten en waarom data het nieuwe goud wordt genoemd.  

De dramalessen zijn superleuk!

Show je talenten

(Interscolaire) sporttoernooien
Naast onze gymlessen hebben we diverse sporttoernooien, waarin je het opneemt tegen andere scholen in de regio. Kom jij bij ons scoren?
Stages

In het derde jaar ga je echt aan de slag tijdens een stage. Zo kom je erachter welk beroep bij jou past en welke vervolgstudies je kan gaan doen. Je loopt stage bij een bedrijf om daar een “kijkje in de keuken” te krijgen. Daarnaast volg je een maatschappelijke stage waarin je iets goeds gaat doen voor je wijk, je stad of zelfs de wereld!

Examen

Het moment van de waarheid: in je laatste jaar maak je je examens! Hét moment om te laten zien wat je bij ons hebt geleerd. Spannend? Een beetje, maar maak je geen zorgen! We bereiden je goed voor en samen met je docenten slepen wij je erdoorheen. Hierna ben je goed voorbereid op je vervolgopleiding!