DECANAAT

Op het Gravendreef College Leidschendam is mevrouw N. Chatoui de decaan. 


Wat doet een decaan?

In de eerste plaats is de decaan er om leerlingen te helpen bij het kiezen van een profielkeuze, vakkenpakket, dan wel een vervolgopleiding. De decaan geeft ook voorlichting op ouderavonden en beantwoordt vragen van ouders en leerlingen op het gebied van schoolkeuze en/of vervolgopleidingen. In de mentorlessen van het tweede leerjaar vmbo wordt aan de hand van de methode Qompas gewerkt. Aan de orde komen o.a. de keuzemogelijkheden in en buiten de school, de persoonlijke interesse in combinatie met de prestaties, de voor- en nadelen van profielen. Leerlingen leggen al doende digitaal hun eigen toekomst-dossier vast. 

In de tweede klas vmbo wordt de profielkeuze voorbereid en begeleid. Alle tweede klassen bezoeken tijdens de flitsstage van een ochtend of middag in een groep een bedrijf dat zoveel mogelijk aansluit op hun profielkeuze. 

Vmbo leerlingen lopen in de derde klas twee weken een beroepsstage. 
  
De decaan zal de leerlingen op de hoogte brengen van open dagen van vervolgopleidingen, de stage in de derde klas vmbo begeleiden en zo nodig assisteren bij het organiseren van meeloopdagen op het mbo.
Bij de meeste ROC's is het mogelijk om individueel lessen te volgen, het zogenaamde proef studeren. Bij het ROC Mondriaan hebben leerlingen die nog niet weten welke beroeps- of opleidingsrichting ze willen volgen, de mogelijkheid om in drie stappen er achter te komen wat de beste vervolgopleiding voor hem/haar is. Informatie en inschrijven gaat via de decaan.

Voor meer informatie over de overstap van vmbo naar mbo kijk op www.mbostad.nl 
Hier zie je wat het MBO is. Het is de plek om te ontdekken wat jij wil worden. Ook voor ouders is hier informatie te vinden.
Ook op www.bekijkjetoekomstnu.nl vind je veel informatie over beroepen en de bijbehorende (mbo-)opleiding, kijk hier voor de informatie over proefstuderen op het ROC Mondriaan.

Op www.tkmst.nl en www.kiesmbo.nl vind je alle informatie over opleidingen, instellingen, beroepen en open dagen op hbo, wo en mbo niveau. 
Eventuele verdere vragen kunt u mailen naar mevrouw N. Chatoui            cht@sgdc.nl