Op deze pagina vindt u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden.

Hoe ziet een dag eruit? Hoeveel vakken heb je en hoelang duurt een les?
In het filmpje wordt het keuzerooster uitgebreid uitgelegd. De afbeelding onder het filmpje geeft nog een goed beeld van het keuzerooster.

Heb je je hele schooltijd je masterclass?
Het is mogelijk om alle leerjaren masterclass te volgen. Er zijn masterclasses waarom alle leerjaren zich kunnen inschrijven en ook masterclasses die voor één enkel leerjaar zijn.

Zijn er ook tussenuren of zijn de dagen volledig gevuld?
Onze eerste en tweede klassers hebben geen tussenuren. We zorgen ervoor dat er indien er uitvlak is, geschoven wordt met het rooster. Dit geldt alleen voor de vaklessen en huiswerk- en mentoruren. Het kan dus zijn dat er wat ruimte ontstaat tussen de vaklessen en de keuze-uren.

Hoeveel plekken zijn er voor ieder niveau?

Leidschendam: Aanmeldprocedure 2021-2022
Leidschenveen: Aanmeldprocedure 2021-2022

Kan je vanaf het vmbo doorstromen naar de havo?
Je kan van 1 vmbo-kgt doorstromen naar 2 vmbo tl/havo. Dit kan op het moment dat je voor alle vakken gemiddeld een 7.5 staat. De leerling zal dan een extra programma Frans volgen aan het einde van klas 1 om er voor te zorgen dat de overstap goed te doen is. Dit kan ook vanaf de locatie in Leidschendam naar Leidschenveen. Daarnaast kan je met je vmbo gl of tl diploma doorstromen van 4 vmbo naar 4 havo. Dit is ook een veel gekozen route.

Hebben jullie voor dat de school start in september een wenmoment? We hebben voor de zomervakantie altijd een wenmoment zodat je je klasgenoten en mentor al een keer gezien hebt. Daarnaast staat de 1e week natuurlijk in het teken van kennismaken en gaan we na een week of 3 op kamp om elkaar nog beter te leren kennen.

Bieden jullie ook Latijn en Grieks aan? Wij bieden in het VWO alleen het atheneum aan en geen gymnasium. We bieden dus geen Latijn en Grieks aan.

Hebben jullie TTO klassen? Wij hebben geen TTO (tweetalig onderwijs) klassen.

Werken jullie met toetsweken of toetsen jullie door het jaar heen? Wij werken met 3 toetsweken per jaar. Sommige vakken geven ook proefwerken door het jaar heen.

Kunnen kinderen met vmbo T advies ook in een vmbo t/havo klas geplaatst worden?
We volgen bij de plaatsing het advies van de basisschool. Leerlingen met een vmbo-tl advies worden in de vmbo-kgt klas geplaatst. Leerlingen met een vmbo TL/havo advies komen in de vmbo TL/havo klas.

Welke talen zijn er op vmbo en mavo te leren? Wij bieden op het vmbo Engels en Duits aan als moderne vreemde talen.

Worden chromebooks ook via school aangeboden?
Chromebooks kunnen aangeschaft worden via TheRentCompany maar u mag er ook voor kiezen zelf een te kopen. Wanneer u hier op school ingeschreven bent, ontvangt u meer informatie hierover.

Bieden jullie op havo/vwo advies alle keuzeprofielen aan? Wij bieden op de havo alle profielen aan en ook in het vwo gaan wij alle profielen aanbieden.

Als je met een havo-vwo advies wordt uitgeloot voor de VWO klas, loot je dan automatisch mee in de havo klas? Helaas is dit van de BOVO niet toegestaan. U kunt zich maar voor 1 niveau/klas aanmelden.