VOORSTELLINGEN

Het ’s Gravendreef college heeft cultuur hoog in het vaandel.

Iedere leerling heeft tot en met de derde klas het vak drama op de lessentabel staan.

Daarnaast hebben we onze musicalklassen. Daarin hebben gemotiveerde havoleerlingen in leerjaar één, twee en drie 5 uur dans, zang en drama in de week. Uit al deze lessen komen een aantal voorstellingen per jaar.

In december hebben we de kerstshow en in april het open podium. Deze twee shows kunnen door alle leerlingen van de school gevuld worden. Heb je zin om je talenten op welk terrein met de school te delen dan kun je d.m.v. audities een plekje in de show veroveren. Aan de shows doen wel honderd leerlingen mee met dans, zang en drama.

De musicalklassen zorgen voor prachtige musicalvoorstellingen per jaar. De tweede klas in maart en de derde musicalklas heeft een musicalvoorstelling in juni die de musicalopleiding afsluit. De eerste musicalklas geeft op 12 juni een presentatie van hun vorderingen van zang, dans en drama.

Voor leerlingen die niet in de musicalklas zitten en aan een musicalproductie mee willen werken is de Masterclass in het leven geroepen. In acht workshopmiddagen zetten deze leerlingen een minimusical neer. De aanmelding voor deze masterclass is zo groot dat er drie groepen worden gemaakt. De drie minimusicals vormen samen een avondvullend programma.